De Weleda mama behandelingen

Wat is er prettiger als je zwanger bent om naast alles wat er ineens op je afkomt ook een moment ontspannen te kunnen genieten van een schoonheidsbehandeling? Zeker als deze is afgestemd op de unieke periode die je nu doormaakt. En al helemaal als je daarbij ook nog eens deskundig advies krijgt bij jouw huidbeeld dat je gedurende deze periode meerder keren zult zien veranderen.

Speciaal voor de zwangere en pas bevallen vrouwen ontwikkelde Weleda haar Mama behandeling. Weleda heeft een uitgebreide serie lichaamsverzorgingsproducten die nauw aansluiten op de behoeftes van de zwangere vrouw.

De complete serie Weleda Mama behandelingen bestaat uit vier verschillende sessies. Elke behandeling is specifiek gericht op een bepaalde fase van de zwangerschap en wordt daarnaast ook geheel afgestemd op de behoeften van de zwangere.

De mama behandeling omvat:

Het eerste trimester:
tot 12 weken zal het accent voornamelijk liggen op de onrustige gezichtshuid;
de behandeling is bijna identiek aan de Weleda ‘gezichtsbehandeling”.

Het tweede trimester:
tot 24 weken wordt er naast een wat kortere gezichtsbehandeling extra aandacht gegeven aan de benen en voeten.
Door het toenemende gewicht van het kindje worden de voeten en benen extra belast en door doorbloedingsproblemen hebben zwangere vrouwen vaak last van onrustige benen en beenkrampen.

Het derde trimester:
na 24 weken wordt er (naast aandacht voor het gezicht en benen) desgewenst een zwangerschapsmassage uitgevoerd op een warmwaterkussen ter ontspanning van de rug en buikspieren!
Omdat de zwangere vrouw meestal haar gewone leven aanhoudt zoals b.v. tot het allerlaatste toe werken komen er in onze cultuur veel zwangere vrouwen voor met buikklachten (harde buik) en rugpijn.

Tijdens een zwangerschapsmassage komt u tot rust en het ongeboren kind leert alvast handen te waarderen. De massage kan absoluut geen kwaad en kan tot op de laatste dag van de zwangerschap worden uitgevoerd. Tijdens deze massage ligt u op een warmwaterkussen, ter ondersteuning en ontspanning van de rug- en buikspieren.

Wanneer een massage van de buik met zwangerschapsolie met regelmaat wordt toegepast (dus ook thuis) kan dit de kans op striae verkleinen.

Mama ontzwanger behandeling:
Na de bevalling zal de behandeling hoofdzakelijk gericht zijn op ontspanning en herstel.
Deze behandeling omvat o.a.:
een korte gezichtsbehandeling;
een been en voetinwrijving;
een ontspanningsmassage van gezicht, hoofdhuid, armen en desgewenst een bindweefselmasssage voor de buik.