Massages

Wie heeft er in deze drukke tijd niet af en toe behoefte aan een massage? In Oosterse landen is het heel gewoon.
Voor iedereen is er een passende massage. De één houdt van veel druk en een goede diepe massage (sport- of bindweefselmassage) voor de ander moet het juist heel rustig en ontspannen gedaan worden(antistress- en hotstonemassage) en weer een ander vindt een lichte aanraking met Penselen al voldoende (Penseelmassage) Het effect is meestal dat je je weer lekker soepel en ontspannen voelt.

Om massages goed uit te kunnen voeren heeft een schoonheidsspecialiste intensieve trainingen gevolgd, zodat zij precies weet hoe de spieren lopen en deze verbonden zijn met de botten en de huid. Hierdoor kan zij ook inspelen op bepaalde klachten.

Rug-schouder-nekmassage;
Dit is een combinatie massage die gericht is op het losmaken van de spieren en het opheffen van blokkades. Meestal wordt er begonnen met een stevige massage zoals een sport- of bindweefselmassage en dit wordt dan desgewenst afgesloten met een stukje ontspanningsmassage.

Bindweefselmassage:
De cosmetische bindweefselmassage is een vrij nieuw begrip in de schoonheidsverzorging; het biedt nieuwe effectievere mogelijkheden voor het behandelen van diverse huidproblemen, zoals acné, doorbloedingsstoornissen (b.v. couperose) , striae, littekens en panniculose (cellulitus) Tevens is het ook een prima massage voor het bestrijden van huidveroudering en rimpelvorming, want het kan ook in het gezicht toegepast worden.
De bindweefselmassage zet u letterlijk en figuurlijk beter in uw vel!

Hotstone-massage:
Een hotstone massage met olie en warme basaltstenen (zwarte lava) is niet alleen een genot om te ondergaan , maar is tevens heel effectief om het lichaam in balans te brengen en de energiestromen weer te herstellen, het voert n.l. de afvalstoffen af, daarnaast werkt het zeer ontspannend tot op het diepste niveau.
U kunt een totale lichaamsmassage met hotstone ondergaan maar het is ook mogelijk dat er verschillende delen van het lichaam met hotstone worden gemasseerd.

Anti-stress massage:
Een antistress massage is rustgevend - het bevordert de bewustwording van de ademhaling - het stimuleert het zelfreinigend vermogen van het lichaam en de huid - het voert spanningen en afvalstoffen sneller en makkelijker af - en het stimuleert het zelfgenezend vermogen.
Een antistress massage bestaat uit een samenvatting van polariteitsmassage, oorreflexmassage, bindweefselmassage en shiatsu (is drukpuntmassage)
Dezen massage kan op het lichaam maar ook afzonderlijk op het gezicht worden uitgevoerd.

Voor een totale lichaamsmassage heeft u de keuze uit een ontspannende en/of een meer activerende massage, maar ook een combinatie van (shiatsu-, hotstone- sport- bindweefsel of klassieke massage)

Oorreflexmassage:
De oorreflexzonemassage werkt regulerend, dat wil zeggen het organisme wordt zodanig beïnvloed dat het zelfwerkzame vermogen van ieder orgaan, zelfs van iedere cel, wordt ondersteund. Het regeneratieproces wordt gestimuleerd.
Het heeft een positieve werking bij huidafwijkingen in het gezicht zoals couperose, acné, eczeem en overgevoeligheid, tevens werkt het ontspannend omdat het vermoeidheidsstoffen afvoert en de dikke darm stimuleert zodat de circulatie verbetert, daarnaast heeft het ook nog een een Face-lift effect!

Haptonomische ontspanningsmassage:
Haptonomie is de wetenschap van de tast. Aanraken is niet alleen een lichamelijke activiteit, maar ook een geestelijke.
Bij stress zijn we veelal met de geest bezig (denken). Het lichaam wordt genegeerd, waardoor er lichamelijke klachten ontstaan.
Door middel van een haptonomische massage worden mensen zich bewust van hun lichaam, waardoor geest en lichaam weer een eenheid vormen en er ontspanning ontstaat.

Penseelmassage:
De penseelmassage wordt uitgevoerd met 2 penselen van eekhoorn of marterhaar.
De ontspannende invloed van deze massage moet vooral worden toegeschreven aan de prikkeling van de zenuwuiteinden in de huid en de haren. De massage is geschikt voor een gezichts-decollete behandeling en ook voor een rugbehandeling.

Voetreflexmassage:
Tijdens een voetreflexzonemassage gebeurt er heel veel in het lichaam.
De circulatie wordt gestimuleerd waardoor het zuurstofgehalte in het bloed toeneemt, de bloeddruk daalt, het bloed en de lymfe worden gestimuleerd om de afvalstoffen af te voeren, de spieren ontspannen en het zenuwstelsel komt tot rust.